Understanding the OO | Deel 4: Hoe vaak moet ik mijn OOFOS vervangen?

Understanding the OO | Deel 4: Hoe vaak moet ik mijn OOFOS vervangen?

In deze serie hebben we gesproken over het doel van OOFOS, de OOfoam™-technologie die in elk paar te vinden is en de constructie van onze schoenen die je comfort en ondersteuning geeft om je beter te laten voelen.
Vandaag willen we je helpen begrijpen wanneer het tijd is om je geliefde OOFOS te vervangen.

Zoals we hebben besproken, is elk paar OOFOS ontworpen met onze gepatenteerde OOfoam™ impact absorberende technologie. OOFOS is uniek omdat het voetbed, de zool en de middenzool allemaal zijn gemaakt van slechts één materiaal, OOfoam™, dat nooit zijn integriteit verliest gedurende de levensduur van de schoen.

Dit brengt ons bij het doel van deze blog  - wat is de levensduur van een paar OOFOS?

Het is een vraag die vaak wordt gesteld en eerlijk gezegd is er geen one-size-fits-all antwoord. Het hangt echt af van meerdere factoren, waaronder: hoe vaak je ze draagt, de omgeving waarin je ze draagt, en je natuurlijke looppatroon.

Hoewel OOfoam™ zijn zachte, dempende gevoel onder je voet niet zal verliezen, is het erg belangrijk voor OOFOS-dragers om aandacht te besteden aan de zool van de schoen (het onderste deel van de schoen dat in contact komt met de grond), waar je de slijtage van de schoen in de loop van de tijd zult zien.

De zolen van OOFOS-schoenen zijn gegroefd voor grip. Wanneer de schoenen beginnen te slijten, zullen de groeven minder uitgesproken worden en dat is een goede indicatie dat het tijd is om een nieuw paar te krijgen. Het is belangrijk om af en toe de zolen te controleren om ervoor te zorgen dat ze het volhouden.

Wanneer een schoen begint te verslijten, afhankelijk van het gebied van slijtage, kunnen ze glad worden als ze nat zijn vanwege het verlies van grip. Als de voorkant van de schoen dun begint te worden, wordt het een struikel gevaar en kunnen dragers eerder de voorkant van de schoen op de grond stoten tijdens het lopen. Daarom is het zo belangrijk om aandacht te besteden aan de slijtage van de schoenen.

We raden meestal aan om je OOFOS te vervangen ongeveer net zo vaak als je een paar hardloopschoenen zou vervangen, maar het hangt allemaal af van het gebruik. Als je je paar OOFOS de hele dag, elke dag draagt, kunnen ze sneller slijten dan een paar schoenen dat je slechts een paar keer per week draagt, een paar uur per keer.

Je kunt ook snellere slijtage zien op bepaalde gebieden dan op andere vanwege je natuurlijke looppatroon. Iedereen loopt anders en daarom zullen de schoenen van iedereen iets anders slijten.

Om optimaal te profiteren van de voordelen van OOFOS en onze OOfoam™-technologie, let op wat er gebeurt aan de onderkant van je schoenen en blijf #FeelingtheOO!

Je kunt andere berichten in deze serie vinden door hier te klikken: Deel 1 | Deel 2 | Deel 3