Understanding the OO | Deel 2:  Je schoenen beter leren kennen

Understanding the OO | Deel 2: Je schoenen beter leren kennen

In deel 1 bespraken we OOfoam™-technologie, het materiaal dat ervoor zorgt dat OOFOS zo goed aanvoelen! De zachte, flexibele aard van onze schoenen stelt je in staat om je voeten echt te leren kennen terwijl je OOFOS draagt.

Veel mensen vinden dat OOFOS anders passen en aanvoelen dan alle andere schoenen die ze hebben gedragen! Dit komt doordat ons schoeisel je voeten kan helpen "wakker te maken", waardoor je meer bewust wordt van je schoenen, je voeten erin, en je hele lichaam. Bij OOFOS willen we dat jullie je allemaal beter voelen, niet alleen jullie voeten!
In contact komen met je lichaam zal je helpen de gebieden te herkennen die ondersteuning en verlichting nodig hebben. Tijdens dit tweede deel van Understanding the OO, willen we je helpen schoenen beter te begrijpen. Hoe beter je je schoenen begrijpt, hoe beter je voor je voeten en lichaam kunt zorgen.

Het eerste waar je op moet letten bij het kiezen van schoenen is de vorm en pasvorm. Voordat je voet enig voordeel van de schoen kan krijgen, moet deze de juiste maat hebben voor jouw voet. Bovendien is het numerieke maatsysteem dat onze samenleving heeft vastgesteld slechts een voorspelling van hoe een schoen zal passen. Schoenen met het label "maat 39" kunnen aanzienlijk verschillen in werkelijke grootte, afhankelijk van het merk.

Het laatste is de vorm of mal waar de schoen tijdens de productie omheen is gevormd. De leest bepaalt de breedte, lengte, diepte, vorm en vele andere details die de pasvorm sterk beïnvloeden. In tegenstelling tot veel schoenen die vandaag de dag verkrijgbaar zijn, zijn OOFOS gebouwd op een meegaande leest met meer dan gemiddeld ruimte voor je tenen om natuurlijk uit te spreiden zoals ze zouden moeten. 

1. Het voetbed is het oppervlak waar je voet op rust in een schoen. Het vangt de eerste klap van je lichaam op bij elke stap. Dit deel van de schoen is verantwoordelijk voor de eerste indrukken van comfort en initiële impact absorptie. Het OOFOS-voetbed heeft een hoge boog en gepatenteerde vorm die is ontworpen voor maximale ondersteuning en comfort.

2. De zool (ook wel de "buitenzool" genoemd) is het onderste deel van de schoen dat direct in contact komt met de wereld om je heen. Dit fungeert als de eerste verdedigingslinie tussen jou en de grond. De zool van een schoen kan verschillende profielpatronen hebben om grip te bieden wanneer je loopt of beweegt.

3. De tussenzool bestaat uit de demping en technologie tussen het voetbed en de zool. Dit deel van een schoen kan sterk variëren in grootte. Een slappe flip-flop heeft misschien nauwelijks een middenzool, terwijl een zeer gedempte sportschoen een dikke middenzool kan hebben. De tussenzool van OOFOS is dikker dan die van sommige andere schoenen vanwege onze toewijding aan comfort en demping voor het lichaam.

4. Het bovenkant is het deel van de schoen dat je voet op het voetbed houdt. Het bovenwerk is bevestigd aan het voetbed en/of de middenzool en kan verschillende vormen aannemen. Bijvoorbeeld, het bovenwerk van een slipper bestaat eenvoudig uit bandjes, terwijl een sportschoen of nette schoenen meerdere materialen, verschillende stiksels en andere details kunnen hebben die in het ontwerp zijn verwerkt om de hele voet te bedekken.

OOFOS zijn uniek omdat hun voetbed, zool en middenzool allemaal zijn gemaakt van één materiaal: OOfoam™.
We minimaliseren extra onderdelen en materialen, omdat we niet willen dat iets afbreuk doet aan de complete OOfoam™-ervaring voor je voeten. Met behulp van dit materiaal hebben we 1. ons gepatenteerde voetbed voor ondersteuning, 2. een dikke OOfoam™-middenzool voor demping, en 3. een gegroefde zool voor grip gecombineerd. Het bovenwerk varieert per stijl, zodat je de voordelen van OOfoam™ overal mee naartoe kunt nemen, tijdens elke gelegenheid of seizoen. De volgende keer dat je een aankoop doet voor je voeten, neem eens een kijkje van dichtbij! Die extra moeite die je neemt om je schoenen te onderzoeken, zal een enorm verschil maken in je gezondheid en comfort.