GEMAAKT van OOFOAM™

ONTLAST PIJN BIJ HIELSPOOR

HEB JIJ LAST VAN PEESPLAATONTSTEKING OF HIELSPOOR?

Hielspoor is erg vervelend. De scherpe pijn onder je voet belemmert je enorm in je bewegingsvrijheid. Vooral in de ochtend - of na lange tijd stilzitten – is lopen erg pijnlijk. Wat is hielspoor precies, wat zijn de oorzaken en wat kun je doen om weer vrij van pijn te bewegen?

WAT IS HIELSPOOR?

Hielspoor is één van de meest voorkomende pijnklachten aan de hiel. Hielspoor is erg vervelend, maar kan gelukkig geen kwaad. De pijn is het resultaat van een irritatie van de aanhechting van de voetzoolpees – de brede pees die onder je voet loopt. Vaak wordt hielspoor veroorzaakt door overbelasting. Vooral mensen boven de 40 kunnen last krijgen van hielspoor.

WAT ZIJN DE KLACHTEN BIJ HIELSPOOR?

Je kunt hielspoor herkennen aan een scherpe pijn onder de voet, tegen de hiel aan. Ook wordt er vaak gesproken van een pijnlijke hiel of pijn onder de hak. De pijn is vooral aanwezig wanneer de hiel belast wordt, dus tijdens het staan en lopen. Vooral op een harde ondergrond. Ook wanneer je op de zere plek onder je voet drukt kun je de scherpe pijn ervaren. Liggend of zittend verdwijnen de hielspoorklachten vrijwel direct. De pijn is in de ochtend vaak het hevigst, ‘s nachts kan je nog last hebben van een zeurende pijn.

WAT IS DE OORZAAK VAN HIELSPOOR?

Hielspoorklachten worden veroorzaakt door overbelasting – tijdelijk of langdurig. Deze overbelasting ontstaat tijdens bijvoorbeeld hardlopen, maar ook door het hebben van overgewicht. De aanhechting van de voetzoolpees komt onder spanning te staan, wat zorgt voor irritatie en een ontsteking. Vaak wordt overbelasting van de voetzoolpees veroorzaakt door: Het hardlopen op een harde ondergrond of tijdens sporten waarbij veel wordt gesprongen, zoals met tennis. Het langdurig sporten of het maken van een langere wandeling dan je doorgaans doet. Het hebben van overgewicht, een verkeerd looppatroon of een afwijkende voetvorm. Meestal ontstaat hielspoor geleidelijk, maar het kan ook direct ontstaan als blessure. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer je met platte voeten hard op een harde ondergrond landt.

WAT IS DE BEHANDELING BIJ HIELSPOOR?

Om de klachten blijvend te verhelpen is het belangrijk de voet minder te belasten. Blijf bewegen, maar neem rust wanneer de pijn opspeelt. Blijf niet te lang met pijn doorlopen want dit kan het herstel juist vertragen. Probeer harde ondergrond te vermijden en bouw sporten rustig op. Ga niet te snel van start, zorg dat je altijd goed bent opgewarmd. Bij aanhoudende klachten kan het ook goed zijn tijdelijk een andere sport te kiezen waarbij de voetzoolpees minder belast wordt, zoals fietsen of zwemmen.

OOFOS - MEER LOOPGEMAK, VRIJ VAN PIJN

OOFOS zijn gemaakt van ons eigen unieke OOfoam, een materiaal wat zorgt voor maximale absorptie en demping. Hierdoor wordt de druk op pijnlijke plekken onder de voet verminderd. Het gepatenteerde biomechanische voetbed zorgt voor een superieure ondersteuning van de voetboog en stimuleert de bloedsomloop. OOFOS laat je voet bewegen op alle ondergronden en op een natuurlijke manier afwikkelen. Het zachte OOfoam materiaal buigt tegelijkertijd met je voet mee. Hierdoor wordt druk op gewrichten verminderd en schokken op de voeten, knieën en onderrug gedempt. Goede ondersteuning, verlicht druk op pijnlijke plekken onder voet Verminderd stress op voeten, gewrichten en onderrug Anatomisch voetbed draagt bij aan een natuurlijke afwikkeling Draag OOFOS na een lange dag, een flinke wandeling of work out. Ervaar ons unieke zachte OOfoam en verminder jouw hielspoorklachten. Voel je vrij van pijn en feel the OO. Ben je benieuwd wat een paar OOFOS voor jouw pijnlijke voeten kan betekenen? Sluit je aan bij onze community en probeer OOFOS zelf!

ONTMOET ONZE HERSTEL EXPERTS